Har du tenkt på alt?

Fem ting du må huske når du bygger hytte

Med verdens vakreste natur i umiddelbar nærhet, er det ikke rart at nordmenn har blitt et utpreget hyttefolk. 

Fem ting du må huske når du bygger hytte

Nordmenn har en sterk tilknytning til naturen, og friluftsliv er en viktig del av vår kultur. Selv om mange bor i tettbygde byer, er det bare et par timers kjøring unna majestetiske fjellområder og vakre skjærgårder. Hytta har en spesiell plass i hjertet til mange nordmenn, og den representerer en oase av ro og avkobling. Her kan vi nyte naturen, trekke frisk luft og lade batteriene.

MWC har lenge forstått viktigheten av hyttelivet for nordmenn. Marius Moltzau, som er Salgs og markedsansvarlig i MWC, ser noen tydelige trender blant kunder:

 

 1. Høy standard: Det er ikke uvanlig at kundene våre har høyere standard på hyttene sine enn hjemme. Her legger vi vekt på gjennomført stil og materialkvalitet. Mange foretrekker mørke fargetoner som svart, grått og brunt. Vi ønsker å skape en chalet-stemning når vi ankommer fjellet.
 2. Kvalitet og stil: Hyttene til kundene våre oser av kvalitet og stil. Fra solide materialer til nøye utvalgte møbler og interiør, er det viktig å skape en varm og innbydende atmosfære.
 3. Smakfullt interiør: Kronen på verket er et smakfullt interiør som setter den lune stemningen. Vi legger vekt på komfort, funksjonalitet og estetikk. Enten det er et koselig peisrom, en velutstyrt kjøkkenkrok eller en avslappende sovealkove – detaljene gjør hele forskjellen.

 

Gjennom mange år har MWC jobbet med å levere et kvalitetsprodukt til kundene sine. Dette kommer ikke av seg selv og det er derfor gjort noen viktige grep for å sikre denne kvaliteten:

 

 • Egen produksjon i Litauen: MWC etablerte sin egen produksjon i Litauen og skapte et profesjonelt miljø for prosjektledelse, logistikk og innkjøp. Dette har vist seg å være nøkkelen til å levere hytter med høy kvalitet og håndverk som kundene er stolte av.
 • Stolthet og arbeidsmoral: Samarbeidet mellom de som jobber i Norge og Litauen har vært avgjørende. Stolthet til yrket og høy arbeidsmoral har bidratt til suksessen.
 • Tilpassede hytter: I nesten 20 år har MWC levert nøkler til privatpersoner, slik at de kan flytte rett inn. Hyttene tilpasses hver enkelt kundes behov, enten det gjelder utvendig design, innvendig design eller møbler.
 • Høy kompetanse: Vi har lang erfaring med skreddersøm og tilpasninger generelt. Dette krever en helhetstenkning som kun kan oppnås ved at din kontaktperson følger hele prosessen, fra planlegging til ferdig hytte.

Og helt til slutt, og kanskje det viktigste. Når du skal bygge hytte, bør du reflektere over disse 5 punktene. Hyttebygging er for mange en av de største investeringene de gjør gjennom livet. Velg riktige samarbeidspartnere for prosjektet, ta deg tid til å planlegge og ikke forhast viktige beslutninger:

 

 1. Garanti og forpliktelser: Ifølge Bustadoppføringslova skal utbyggere stille 10 % garanti i byggeperioden og 5 % i 5 år etter overtagelse. Dette gir kundene sikkerhet for at entreprenøren oppfyller sine forpliktelser. MWC går enda lenger og gir garanti på alle fag involvert i byggeprosessen, inkludert støpt såle, tømrerarbeid, møbler, elektriker, rørlegger og flislegger.
 2. Kostnadskontroll: Under byggeprosessen er det viktig å ha oversikt over kostnadene. Vet hva som er inkludert i standard leveranse og hva som er tilvalg. MWC inkluderer mye i sin standard leveranse for å gi kundene forutsigbarhet.
 3. Variable kostnader: Selv om du har fått en fastpris på hytten, vil det være variable kostnader som etter Bustadoppføringslova tilfaller kunden/byggherren. Dette kan inkludere byggesaksgebyr, oppmåling av tomt, tilkoblingsavgift for vann og avløp, og gebyr for eventuelle dispensasjonssøknader.
 4. Gravearbeid: Prisen for gravearbeidene kan variere betydelig. Bruk lokale gravere som kjenner området og reguleringsbestemmelsene. Hent inn tilbud fra minst to forskjellige. MWC har et gravedokument som beskriver hva tilbudet fra graveren bør omfatte, og vi hjelper gjerne med å innhente tilbud.
 5. Grad av involvering og ansvar: Når du skal velge en hytteleverandør, er det viktig å ta et bevisst valg basert på hvor involvert du ønsker å være og hvor mye ansvar og risiko du vil påta deg i prosessen. Dette valget vil påvirke din opplevelse av byggeprosessen. Prisene på nøkkelferdige hytter kan variere, og derfor har vi valgt å kalle dem innflytningsklare hytter. Dette gir både oss og kundene en klar forståelse av hva som kan forventes.

Å bygge en hytte er en spennende reise, og med riktig planlegging og samarbeid kan du skape ditt eget lille fristed i naturen. Så neste gang du besøker hytta, eller når hytten endelig står ferdig, ta deg tid til å nyte den vakre naturen og den avslappede atmosfæren. For nordmenn er hyttelivet mer enn bare en ferie – det er en livsstil. 

 Les mer om MWC og deres prosjekter.

 


Scroll to top